Ämne 2 Morgonrutin

 1. Vakna vid din rätt tid

Enligt en vetenskapligt stödd studie från 2012 publicerad av American Psychological Association rapporterade deltagare som själv identifierade sig som “morgonfolk” att de kände sig “lyckligare och friskare än nattugglor.” En hypotes från forskningen är dock att den typiska 9-5 arbetsdagen är inriktad på att gynna dem som fungerar bäst tidigare på dagen. Det bevisas också att många som vaknar tidigare ofta är mer produktiva.

 1. Eliminera beslutsfattande uppgifter på morgonen

Ibland är det bästa sättet att ha en produktiv morgon att få ett försprång på det kvällen innan. Gör det till en vana!

Många produktivitetsexperter och framgångsrika människor tillbringar kvällarna med att förbereda sig för nästa dag eftersom det gör deras morgnar gratis att få en tidig start på viktigt arbete (och frukost)).

 

trello.com

 1. Skapa en morgonrutin för att fokusera ditt sinne

Även om det inte finns en morgonrutin som fungerar bra för alla, finns det några viktiga element som gör en morgonrutin mest effektiv. Om du analyserar produktivitetsexperternas morgonrutiner hittar du några saker gemensamt. De har mest alla en inriktning på helhetsmål, tacksamhet och planering för dagens tid.

 

Produktivitetscoach Zack Sexton morgonrutin ser ut så här :

 • Vatten (20 oz. Ofta med citron)
 • Gosar (w / fästmö Nikida)
 • Kaffe
 • Meditation
 • Läs något inspirerande (ofta i bastun)
 • Dusch (om bastu-ed)
 • Titta på kalendern
 • Börja första journalbokningen i Evernote (inklusive uppmaningar om något lärt sig, saker att vara tacksamma för och vad man ska fokusera på för dagen)
 1. Rör dig runt och hydrera

När du mår bra kommer det att göra det så mycket lättare att hantera det larmet. Du kanske inte är upphetsad över idén om en morgonträning. Kanske är det svårt att bara gå ut ur sängen, än mindre springa runt i gymmet. Men du behöver inte lyfta vikter eller åka. Att bara flytta runt kommer att få ditt blod att flyta och hjälpa dig att få din dag igång.

 1. Ät grodan … eller grodyngel

När du har ordnat din personliga morgonrutin är det dags att vidta åtgärder för en produktiv dag. Brian Tracy, författare till “Eat the Frog”, baserar sin morgonfilosofi på ett citat från Mark Twain: “Om det första du gör varje morgon är att äta en levande groda, kan du gå igenom dagen med tillfredsställelse att veta att det förmodligen är det värsta som kommer att hända dig hela dagen.”

“Grodan” han pratar om är din viktigaste uppgift eller ditt arbete – den du fruktar mest för att den är så stor och viktig att den tränger över dig. Att bygga en vana att göra din största uppgift först kan ge dig en enorm förstärkning av det första. 2*

Stödjande video om morgonrutinen

DENNA VIDEO ÅTKOMMES FRITT FRÅN YOUTUBE OCH GÄLLER RÄTTSLIG ANVÄNDNINGSLAGAR UTAN AVSIKT ATT BROTTA NÅGRA UPPHOVSRÄTT. OM DU KÄNNER ATT UPPHOVSRÄTTEN VAR FÖRVÄNDAD VÄNLIGT KONTAKTA OSS FÖR ATT LÖSA FRÅGAN PÅ EN RESTORATIV RÄTTSLIG MANNER.